Dolazim od 1996. godine, tacnije od marta meseca 1996. godine, a bolest je multipleskleroza. Dijagnoza je postavljena ‘95. godine. Lecena sam u Beogradu i Zrenjaninu. Primala sam terapije Urbazonom, pet puta po 500 intraverzno. Bilo je poboljšanja, mada posle godinu dana sam osetila glavobolje, vrtoglavice, težinu u nogama i rukama. To je tako leceno dok ‘94. godine nije došlo do atrofije u optici, znaci nisam videla uopšte. I onda je radena magnetna rezonanca gde je utvrdeno da postoje punktiforne lezije na beloj masi. Znaci da se radi o nekom procesu, lumbalna punkcija kicme što je dokazalo da se radi o multiplesklerozi. A multipleskleroza je koliko sam ja pitala neizleciva. Kako je to meni krenulo progresivno, da nisam ovde došla ja bih vec bila ovde u kolicima. Nisam mogla više da vozim auto, da hodam sama, pomoc supruga ili cerke mi je bila potrebna. Cula sam za doktora Tasica, došla sam ovde, nisam verovala, ali posle devet meseci ja sam normalno išla i normalno se ponašala. Pocela sam da hodam stabilno i na opšte zaprepašcenje mojih ukucana vozila sam bicikl - prvi put posle deset godine. Neverovatno ali istinito. Biciklom sam otišla kod svoje doktorice na kontrolu, koja kada me je videla najpre uputila sa kim sam došla, naviknuta da me uvek neko dovede. Bila je iznenadena kad sam rekla da sam sama došla biciklom pa je izašla napolje da proveri da li je to istina. Rekla bih da nade uvek ima, odnosno da nepostoje otpisani dok postoji dr Tasic.

Smatram za sebe da sam izlecena! Ja nisam mogla da idem bez pomoci drugog lica. Ja sam imala težinu u nogama, drhtanje nogu. Sada dolazim više zbog preventive, a drugo cirkulacija mi je slaba pa malo i klimaktericnost, a ja opet, ja ne znam šta je u doktoru Tasicu, šta je u njemu ja zaista kažem da je gospod Bog možda poslao, ne možda, gospod Bog mu je dao tu blagodet da može ljudima da pomogne.

Vi kažete da isto tako funkcionišete kao pre bolesti? Imate li neke tegobe? Da li je ostalo nešto ili je to sada totalno izleceno?

- Pa, ja osecam da sam totalno izlecena... ja sve radim! Ja hodam, krecem se, sve, vozim kola, plešem i sa decom cak zaigram fudbal.