Mesaroš Jožef
Rusko selo, Vojvode Knicanina 129
Ponovo na svojim nogama

Pogubna je bila spoznaja da Mesaroš Jožef boluje od tumora na mozgu. Konstatacija konzilijuma lekara bila je operacija. Nakon prve operacije, ništa se nije promenilo, problemi su ostali isti: teška pokretljivost, zatvorena oba oka, nemogucnost da se cak i sam hrani.

Usledile su nove operacije, i novi pokušaji lekara zvanicne medicine da se tumor odstrani i da dode do poboljšanja zdravstvenog stanja. Nažalost, nakon cetvrte operacije, problemi ne da nisu rešeni, vec je došlo i do novih komplikacija: Mesaroš Jožef je postao potpuno nepokretan. Lekari su odustali od svih daljih operacija, i rekli da pomoci nema.

Culi smo za Dr Tasica, medutim nismo verovali da on ili bilo ko drugi na svetu može pomoci našem Jožefu.

Bilo je dovoljno samo pet dana uzastopnog lecenja kod Dr Tasica, da bi se desilo cudo. Naš Jožef vec može sam da ustane sa kreveta, ruke, dotada nepokretne, podigne cak iznad glave, sam da jede, a do tada hranili smo ga kašicicom i pojili na slamcicu. Bili smo presrecni, jer nismo mogli da verujemo da ce mu bilo ko na ovom svetu pomoci.

Dr Tasic nam je zakazao ponovnu terapiju za 15 dana, i jedva smo cekali da nastavi lecenje. Na našu srecu ne samo da je poboljšano stanje ostalo isto, vec nakon samo još tri dana terapije Jožef je stao sam na svoje noge. Govor se poboljšao, oci se otvorile, i na naše zaprepašcenje je i prohodao. Sada može sam da stoji bez icije pomoci, i da napravi nekoliko koraka. Nastavljamo terapije u nadi da ce biti još bolje. Dosadašnji rezultati ne samo da su iznenadili nas, vec i lekare koji su pratili Jožefovo zdravstveno stanje, i brinuli o njemu. Ne postoje reci zahvalnosti koje bismo mogli uputiti Dr Tasicu za sve što je ucinio za našeg Jožefa i što nam je dao nadu da postoji i nemoguce.