dane cerebralna paralizaDane je rođen sa dijagnozom: cerebralna paraliza. Problemi su se ogledali u nemogućnosti samostalnog stajanja, hodanja, kao i nemogućnost da podigne ruke u visini glave, i njima se služi.

Sledi dugogodišnje obilaženje mnogih medicinskih institucija, ali rezultata nije bilo. Kad su se iscrpele sve mogućnosti ortodoksne medicine, roditelji su započeli sa obilaskom raznih bioenergetičara, travara, vidovnjaka, ali su tu doživeli još veća razočaranja, jer se radilo o prevarantima koji su samo želeli da uzmu novac.

Zbog svega navedenog, u periodu od Danetove druge do pete godine, majka je samostalno vežbala i razočarana nije pokušavala ništa, ali je svojim svakodnevnim vežbama doprinela da se stanje ne pogorša. Godinu dana je trebalo da se roditelji odluče i pokušaju još jedan put. Naime, za dr Tasića saznali su pre dve godine, i sa nevericom pratili postignute rezultate u sličnim slučajevima. Najzad su se odlučili i na taj, poslednji pokušaj.

Sa terapijama dr Tasića počeli su pre četiri meseca. I gle čuda, već posle pet dana terapije, Dane može da se digne iz sedećeg u stojeći položaj, ruke može da podigne, i može duže da stoji. Sledeće terapije zakazane su za mesec dana. Rezultati postignuti u nastavku lečenja, i njihova brzina iznenadili su ne samo njegove roditelje, već i dr Tasića.

Osmeh na licu malog Daneta i njegovih roditelja Vesne i Mirka jer im je nada ipak ostvarena.

Dane je prohodao!