Dolazim iz Banja Luke, kod doktora Tasića dolazim zbog sina Darka koje je star 12 godina. On od rođenja boluje od epilepsije i nije mogao da govori. Epileptični napadi su bili svakodnevni. Terapiju je morao da uzima stalno pod nadzorom lekara gore na Paprikovcu. Ovde se najviše lečio u Banja Luci dok smo bili u Zagrebu lečio se tamo. O doktoru Tasiću čuli smo u avgustu mesecu prošle godine (2002.) kada smo i počeli da idemo. Nakon dve terapije Darku su prestali napadi epilepsije, terapija lekovima mu je ukinuta i što je najvažnije Darko je progovorio nakon dve terapije.

Za doktora Tasića zaista ne znam šta bi rekla, kao i ostali što su rekli suvišno je reći samo reči hvale i bog da mu da sreće da i dalje nastavi ovako da radi kao što je do sada radio.Vino crveno - hit populare grupe „Osvajači” za dvanaestogodišnjeg Darka Grujičića i njegovu porodicu uvek će imati posebno značenje. Naime, reči iz refrena pomenute pesme su prve reči koje je ovaj dečak u životu izgovorio.
”Darko od rođenja boluje od epilepsije zbog čega nije imao moć govora - priča Darkova majka Višnja. - Videvši da sa našim detetom nije nešto u redu, moj suprug i ja smo počeli da tražimo lek za našeg Darka. Prvo smo bili u Vojnoj bolnici u Zagrebu, pošto smo tamo živeli pre rata, ali su rezultati i dijagnoza, koju smo dobili od tamošnjih lekara, bili više nego zastrašujući: Darko boluje od teške epilepsije i izgledi za njegovo ozdravljenje su minimalni. Ne možete ni pomisliti kako smo se u tom trenutku osećali. Propisana mu je terapija koju je morao uzimati svakodnevno jer je gotovo svaki dan imao strahovite napade. Međutim, i pored toga što smo se strogo pridržavali svih saveta lekara, nikakvog napretka nije bilo.

Onda je počeo rat u Hrvatskoj i mi smo izbegli u Banja Luku, gde i danas živimo, nastavlja Višnja. Odmah po dolasku, otišli smo u bolnicu na „Paprikovcu”, gde su nam ponovili sve ono što nam je rečeno i u Vojnoj bolnici u Zagrebu, stim što nas je specijalista dr Knežević upozorio kako moramo da se pomirimo sa činjenicom da Darko nikada neće progovoriti i da tu pomoći nema. Normalno je da tako nešto nikako nismo mogli prihvatiti, ali sve je ukazivalo da našem Darku leka nema, kroz suze priča majka ovog dvanaestogodišnjaka.

- Sredinom avgusta prošle godine slučajno sam čula za doktora Jovana Tasića, bioenergetičara iz Novog Sada. Javila sam mu se i od njega prvi put čula reči koje daju nadu. Kada je pogledao Darkove nalaze, doktor Tasić je kratko rekao: „Pokušaćemo, možda i nije sve tako crno”. Verujte da nikada u životu nisam bila srećnija, bez obzira što nisam znala da li će terapija dati rezultate. Krajem meseca već smo bili u Novom Sadu, gde je doktor počeo sa Darkovim lečenjem. Posle deset dana i svakodnevnih tretma na primetila sam drastične promene na našem detetu. Darko do tada uopšte nije jeo normalnu hranu, već samo ugnječenu i „izmiksanu”. Kada je prvi put posegnuo za koricom hleba, bila sam van sebe od sreće. U izuzetno kratkom roku je, istina mucajući, počeo da izgovara i neke reči. I sada kada se setim ne mogu sebi da objasnim kako sam uopšte uspela da preživim toliko uzbuđenje. Rečima se to ne da opisati. Zamislite samo kako se moj muž, koji nije bio sa nama u Novom Sadu, osećao kada nas je pozvao telefonom i kada mu je Darko prvi put za 12 godina rekao „TATA”. Jednostavno je ostao bez teksta i počeo da plače. Tog trenutka sam znala da će doktor Tasić izlečiti našeg sina. Nakonpovratka u Banjaluku odmah smo po doktorovom savetu otišli u bolnicu na „G1aprikovcu”, gde je Darku snimljena glava, a na osnovu najnovijih snimaka dr Stanković nam je saopštila da se terapija („tegretol” tabletama) ukida jer potrebe za njom više nema -priča Višnja.

Drugi trenutak koji će Višnja i Marinko Grujičić večno pamtiti desio se sredinom aprila ove godine, kada je njihov sin gledajući spot „Osvajača”, kako kažu, „u tonalitetu” počeo da peva pesmu „Vino crveno”, što je praktično značilo i da je definitivno progovorio. „Ono o čemu nismo ni sanjali sada nam se, zahvaljujući doktoru Tasiću, dešava. Darko sada sasvim normalno govori. Obožava pesme, kako koju čuje dva-tri puta, upamti tekst i odmah počne da peva. Osim toga što je progovorio, naš sin napreduje i u svemu ostalom. Napadi epilepsije, koji su bili svakodnevni, potpuno su iščezli, a od pre mesec dana prestao je i da mokri u krevet. Zbog epilepsije njegov razvoj je na nivou deteta od pet- šest godina. Za, evo, manje od godinu dana narastao je pet centimetara, krenuo je u specijalnu školu, sve živo ga interesuje i sada srećom možemo reći da imamo potpuno normalno dete, sa neskrivenim oduševljenjem kaže Darkov otac Marinko.

Jedini „krivac” što ova priča ranije nije ugledala „svetlost dana” je doktor Jovan Tasić, čovek čijom zaslugom mali Darko Grujičić pesmom uveseljava svoje roditelje. “Dva razloga postoje zbog kojih ranije nisam pričao sa vama. Prvi - zaista sam prezauzet. Toliko sam „obasut’ pozivima iz cele naše zemlje, ali i iz inostranstva da ljudima, na žalost, moram zakazivati termine za dva do tri meseca unapred. Znajući koliko je vaš list čitan, shvatio sam da bi moje pojavljivanje u njemu “donelo” još nekoliko stotina, da ne kažem hiljada, sličnih poziva, a treba imati srca pa nekome reći da će na red doći tek za pola godine”, kaže doktor Tasić „Drugi razlog ... zbog koga sam se dvoumio je sasvim druge prirode. Tradicionalna medicina je nešto što još nije ispitano i što je velika nepoznanica. Kao takva, podložna je raznim mahinacijama i žalosno je, ali istinito, da danas svako može da plati oglas u novinama, na radiju ili televiziji, i kaže „ja sam bioenergetičar” ili „ja lečim od ove ili od one bolesti”. Tako je veliki broj onih koji prevarom privuku ljude koji traže „slamku spasa”, a potom svoje tobožnje sposobnosti naplaćuju ogromnim svotama novca. E, zbog takvih se ja trudim da se što manje pojavljujem u medijima. Savetujem svim ljudima koji imaju problema sa zdravljem da se pre obraćanja za pomoć nekome, ko se bavi tradicionalnim metodama lečenja, o njemu dobro raspitaju, kao i da provere da li njegov rad kontroliše zvanična medicina. Ukoliko ne kontroliše, neka odmah odustanu od svoje nakane, jer je onda sigurno u pitanju prevara.” opominje doktor Tasić.

„Objašnjavanje načina i rezultata moga rada zaista bi oduzelo mnogo prostora pa je možda najbolje da oni koje to interesuje posete sajt „Centra doktor Tasić” (www.drtasic.com) gde će dobiti sve potrebne informacije”, zaključuje dr. Jovan Tasić.

Nenad Čačić

Darko Grujićić, danas prilikom posete dr Tasiću