Luka StankovicKad smo poceli da dolazimo kod dr Tasica Luka je imalo 18 meseci, pocine da prica majka Milena, roden je prevremeno dva meseca. Dijagnozu konacnu nije imao, bila je hipotonija mišica pa hipertonija u nogama, cak smo jednom dobili dijagnozu od njegovog neurologa da ima cerebralnu paralizu, tako da se ništa nezna hoce li prohodati i hoce li biti poboljšanje. Nije govorio, nije pio vodu, nije se okretao.

Luka StankovicPosle prve terapije kod dr.Tasica poceo je da se okrece, naglo jedno dva ipo sata te veceri se okretao, poceo je da pije vodu. Posle druge terapije od cetiri dana poceo je da prica, poceo je da iz ležeceg položaja ustaje sam u sedeci. Nakon trece terapije ucvrstio je sedenje i na cetvrtoj je vec poceo da puzi. Sad jako dobro vlada puzanjem ,penje se uz stepenice, sam silazi sam se penje na krevet, prica i više nego što bi trebalo, jako je bistar i kažu da je nadprosecno inteligentan. Još uvek ne može sam da hoda, malo ukršta noge.

Ovo nam je deveta terapija, znaci vec godinu dana kako dolazimo, poboljšanja su velika. Ali evo ništa nismo koristili ni sirupe ni lekove zahvaljujuci dr.Tasicu postignuto je ovo što jeste sada, znaci nadamo se  da ce do trece godine još ovih par meseci da prohoda. Slabije je koristio desnu ruku, sad i rukom dosta radi i uzima sam cašu. Znaci dete može skoro sve sam, sam jede, pije, služi se svojim rukama i nogama sve normalno pomera i radi . Ja sam prezadovoljna do sada postignutim jer je sada sve je u redu . Poceo je sam i da hoda doduše uz pridržavanje ali se nadamo da ce uskoro hodati i sam.

Luka Stankovic